Met uw Regiotaxipas toegang tot de recreatieparken in Twente

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Met het plaatsen van speciale toegangspoortjes voor rolstoel- en scootmobielers op recreatiepark Het Rutbeek in Enschede, Het Hulsbeek in Oldenzaal en Het Lageveld in Wierden zijn de Twentse recreatieparken beter toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

 

Met de officiële ingebruikname van de poortjes op het Hulsbeek in Oldenzaal hebben nu alle recreatieparken in Twente een speciaal toegangshek voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

De poortjes zijn in de plaats gekomen van een oud houten draaihek. „Rolstoelers of scootmobielers konden voorheen bij ons een sleutel ophalen tegen een kleine borg. Maar het was een hele toer om dat oude hek open te krijgen en bij de vijvers te komen. Dit systeem werkt veel beter", aldus parkmanager Rob Beverdam van Het Hulsbeek

 

„Voor deze groep bezoekers waren al goede en ruime invalidentoiletten geplaatst in onze nieuwe toiletunits. Op de parkeerplaatsen van de drie recreatieparken zijn invalidenparkeerplaatsen gerealiseerd en ook kunnen speciale invalidenparkeerkaarten worden gekocht met ca. 50% korting", vertelt Beverdam.

„Het verbeteren van de toegankelijkheid was een logische volgende stap, want ook scootmobielers en rolstoelers willen meegenieten van de zonneweiden en wandelpaden op de recreatieparken. Door de speciale poortjes kunnen ze nu gemakkelijk het binnenterrein op- en ook weer afrijden".

 

„Het werkt goed", is de conclusie van enkele scootmobielers. „Een hele verbetering."

 

Gedetailleerde informatie over het pasjessysteem is onder meer te vinden op de website

www.hethulsbeek.nl

 

De poortjes op Het Hulsbeek staan bij P4, de parkeerplaats voor Het Buitenhuys en het Outdoor Challenge Park. Op Het Rutbeek staan de poortjes bij de parkeerplaatsen P1 en P3.

 

scoot poortje

 

Gert Romeijn, voorzitter van de Stichting Roadrunner, laat zien aan enkele scootmobielers hoe zij het poortje met hun Regiotaxipasje kunnen openen.

 

foto Frans Nikkels

Copyright (c)2013 De Twentsche Courant Tubantia 21/08/2013