Toegankelijkheid

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Regiotaxi Twente is er voor iedereen die in het bezit is van een Regiotaxi Twente pas. Alle voertuigen hebben een lage instap. De Regiotaxi is ook goed toegankelijk voor mensen met een handicap. Een rolstoel of rollator is geen probleem. Een volwassen, betalende reiziger mag 2 kinderen tot 4 jaar gratis mee laten reizen. Ook een officiĆ«le hulphond mag meereizen. Wel moet u dit melden bij het aanvragen van een rit.

 

De Regiotaxi is vervoer van deur tot deur. De chauffeur meldt zich bij uw voordeur of de centrale ingang en begeleidt u naar de Regiotaxi en is behulpzaam bij het in- en uitstappen. De voertuigen voldoen aan alle comfort- en veiligheidseisen en zijn toegankelijk voor rolstoelen, rollators en kinderwagens.

Voor het reizen in een rolstoel is met de vervoerder afgesproken dat de passagier en de rolstoel vastgezet moeten worden. U wordt niet vervoerd als dit niet mogelijk is. Dit klinkt misschien niet vriendelijk, maar het is in uw eigen belang. Veiligheid is een belangrijk onderdeel van Regiotaxi Twente.

 

Een scootmobiel is in de Regiotaxi niet toegestaan. Voor houders van een Regiotaxipas kan de afdeling Wmo van de gemeente, in hoge uitzondering, een indicatie toekennen dat tijdens het reizen met de Regiotaxi de scootmobiel wel mag worden meegenomen.

 

Gehandicapten/ouderen

 

Voor gehandicapten en ouderen betekent de Regiotaxi:

  • Vergroting van de reismogelijkheden,
  • Betere bereikbaarheid van de maatschappelijke voorzieningen,
  • Betere aansluiting op individuele verplaatsingsbehoeften,
  • Afname van de afhankelijkheid van derden, waardoor de zelfstandigheid toeneemt.